Nyhed

NCP Danmarks årsberetning for 2023

Geopolitiske spændinger, stigende brug af kunstig intelligens og håndtering af klimaforandringer. Det er nogle af de emner, der har påvirket arbejdet med ansvarlig virksomhedsadfærd i 2023. NCP Danmarks årsberetning for 2023 er ude nu.

  • 22. marts 2024
  • Nyhed

I 2023 er der sket meget hos NCP Danmark. Årsberetningen indeholder information om NCP Danmarks klagebehandling i 2023 samt en gennemgang af institutionens fokusområder, informationsindsatser og internationale aktiviteter for året.

Et af højdepunkterne for NCP Danmarks arbejde i 2023 er de opdaterede OECD Retningslinjer for Multinationale Virksomheder for Ansvarlig Virksomhedsadfærd. Opdateringen blev offentliggjort i juni 2023 og har til formål at sikre, at retningslinjerne som internationalt anerkendt standard og rammeværk forbliver relevante for den virkelighed, som multinationale virksomheder opererer i.

NCP Danmark har også arbejdet videre med en igangværende klagesag. I juni afsluttede NCP Danmark forundersøgelsen i en sag vedr. A. P. Møller-Mærsk – og igangsatte en egentlig undersøgelse. Den endelige afgørelse forventes offentliggjort i løbet af 2024.  

Årsberetningen indeholder også information om alle de arrangementer, NCP Danmark har deltaget i for at styrke fokus på ansvarlig virksomhedsadfærd og OECD’s retningslinjer. Du kan læse hele årsberetningen her: NCP Danmarks Årsberetning 2023 (pdf)  

Du kan finde vores tidligere årsberetninger her: NCP Danmarks årsberetninger